Monday, March 19, 2007

Hisen fre Betty

Djaimasi alle sammen! (Hei paa nepali)
Dette er tredje og kanskje siste rapport fra India for vi lander paa Sola i Stavanger. Disse ukene har gaatt utrolig fort og vi har opplevd mye,baade stort og smaatt som vi gleder oss til aa fortelle dere om naar vi kommer hjem. Enn saa lenge faar dere en liten oppdaterin paa dagene vi har hatt siden sist mail ble sendt! :)
Vi befinner oss for oyeblikket i Siliguri hvor vi har hatt basen vaar de siste ukene. Her har vi bla besokt Nehemja senteret hvor vi en dag tok malekosten fatt og hjalp til med praktisk arbeid. Etter en vellykket tur til Chinchula gikk ferden videre til en liten fjelllandsby i Himmalaya
(Pokhriabong) Turen opp var fantastisk,naturen er nydelig og utsikten ubeskrivelig. Stigningen var bratt og veiene her er en historie for seg selv,det var god stemning og mye latter da vi hompet av gaarde langs fjellveien. Med godt mot og litt forbonn kom vi oss velberget fram :) Det var med delte folelser vi annkom landsbyen der vi skulle tilbringe to netter i en mursteinskirke,det vil si et iskaldt kjellerrom. Ullstilongsen og luen kom godt til nytte og med mariekjeks,kortspill og stearinlys provde vi aa holde humoret og motet oppe. Stemning ble bedre etterhvert og vi fikk baade danset,dramatisert og fortalt vitnessbyrd for folket i fjellet. Paa turen tilbake ba vi sterkt om at bremsene paa bilen maatte holde og var takkmelige da Jacob og Maria kom helberget tilbake fra en mindre trivelig og ufrivillig ridetur paa hest :)
Tilbake i Siliguri ble ikke alt som planlagt da byen var i politisk streik og alll trafikk sto stille. Dermed ble programmet vaart avlyst og vi la dagen i Guds hender om at han maatte vise oss hva vi da skulle bruke tiden paa. Det banket da paa doren og var venn og evangelist som var med til Pokhriabong innviterte oss med paa utegudstjeneste i nabolaget sitt. Har hadde vi fullt opplegg og fikk vitne baade til troende og ikke-troende. Vi vekker ellers mye oppsikt det vi ferdes og faar kontakt med baade store og smaa. :)
De to siste dognene har vi naa tilbrakt i Darjeeling som ogsaa ligger i Himalaya. Det har vert store temperatur forskjeller og kontrasten ble stor fra Siliguri her solen steiker og til fjellet der ullklerene er til stor velsignelse.men litt rennende neser,saare halser og iskalde fotter stopper ikke oss. Vi sto opp kl04.00 for aa faa med oss soloppgangen som er veldig populer der oppe. veldig mange hadde tenkt akkurat det samme som oss og det var trangt om plassen da flere hundre mennesker skulle ta bilder av solen i det den tittet opp bak himalayafjellene. Jacob fikk spesielt hort det fra morgengrettne nepalesere da han sto paa biltaket for aa faa noen gode bilder. Han blokket utsikten,noe som ikke var serlig populert,og gikk kanskje med nod og neppe unna en aldri saa liten slaasskamp.hehe! Samtidig lop Oynind rundt etter en dame som solgte kaffe til stivfrossne turister,hun hadde menlig stukket av med vekslepengene hans,hele 40 rupie som tilsvarer ca fem norske kroner. Oyvind vant kampen og det gjorde dagen for ham :) Vi maa le :) Ellers fikk vi delta paa gudstjeneste og motte en herlig gjeng med kristne mennesker som har et stort hjerte for Jesus. Guds tilstedeverelse var tydelig og vi fikk virkelig opplkeve at Gud brukte oss og talte baade gjennom oss og til oss.
I dag 19.03. er vi igjen tilbake i Siliguri og har akkurat tatt et taarevaatt farvel med vaar kjere coach og venn Oyvind. Han reiser naa tilbake til Norge og vi er paa egenhaand i store india. Men bekymrede foreldre,ikke fortvil. Vi klarer oss kjempe bra og har en fantastisk leder i Kari-Anne. Naa skal vi bruke de neste dagene paa aa besoke barneskoler og barnehjem. Deretter tar vi fly tilbake til delhi og har faat et program som virker veldig ok for dagene der.
Vi takker igjen for all forbonn. Vi er friske og ved godt mot:)
Mange klemmer fra team india.

No comments: